Admin المدير العام
عدد المساهمات : 919 تاريخ التسجيل : 15/09/2010
| موضوع: بطاطس بالكريمة. وصينية الذرة الصفراء الأحد يونيو 05, 2011 10:38 am | |
| نص كيلو بطاطس - نص كيلو حليب - 2 صفار بيضة - معلقة كبيرة زبدة فص ثوم مهروس - بصلة مبشورة - نص كوب كريمة لبانى - ملح - فلفل - جبنو مبشورة الطريقة: اقشر البطاطس واقطعها حلقات رفيعة اتخن من الشيبس حاجة بسيطة فى طبق فرن اضع الزبدة كلها فى الصينية وارصص شرائح البطاطس مثل الصورة ارش على الوش الثوم والبصلة والملح والفلفل اصب نص كمية الحليب على البطاطس ثم اضع صفار البيض على باقى كمية الحليب واخلطهم مع بعض ثم اضع عليهم الكريمة اللبانى واخلط تانى كويس ثم اصبهم على الصينية وارش الوجه كله بالجبنة المبشورة ادخل الصينية الفرن على الرف اللى تحت علشان تغلى وتستوى وبالهنا والشفا
===========================================
صينية الزرة الصفراء
4 وحدات (كيزان) زرة صفراء - طماطماية كبيرة - ملح- فلفل - فلفلة حمراء جبنة اى نوع (شيدر او جودة الخ)- عيدان خشبية الخاصة بالشوى اسلق الزرة صحيحة زى ماهى فى ماء وزرة ملح اقطعها قطع متساوية ثم ارصصها واقفة فى الصينية اقطع الطماطم شرائح واقطع الجبنة شرائح واقطع الفلفلة الحمراء شرائح اضع فوق كل قطعه زرة شريحة طماطم وعليها شريحة جبنة وعليها شريحة فلفل ثم انغز داخل كل قطعة زرة العصاية (الخلة) الخشب ادخل الصينية الفرن لحد ماتسيح الجبنة وبالهنا والشفا | |
|